Se anonymt
Forlad siden

Ophold på Hjørring Krisecenter

Hjørring Krisecenter tilbyder midlertidigt ophold til kvinder udsat for trusler og vold i nære relationer.

Vi har åbent for henvendelser dagligt mellem kl. 9.00 – 21.00. Ring gerne i forvejen, så vi kan tale med dig om din situation og evt. ophold på Hjørring Krisecenter. Du har også mulighed for at møde op på krisecentrets adresse i krisecentrets åbningstid.

Når du henvender dig til Hjørring Krisecenter, vil du komme til at snakke med en, som vil lytte til din situation og sammen med dig finde ud af, om et ophold på Hjørring Krisecenter er det rigtige for dig, og hvordan vi kan hjælpe dig.

I hverdagene vil der være fagpersonale på krisecentret, mens det i weekends og på helligdage er frivillige, som tager imod dig, og sørger for at få dig til at føle dig velkommen.

Hjørring Krisecenter er oprettet efter Serviceloven § 109.

Hjørring Krisecenter har driftsoverenskomst med Hjørring kommune og tilsyn ved Socialtilsyn Øst.

Fagpersonalet

Det er fagpersonalet, som tager sig af råd og vejledning og står for kontinuiteten i hverdagen, mens de frivilliges opgave er at yde omsorg. Når du ankommer på krisecentret, vil der altid være en, som du kan snakke med, og som vil vise dig og dine eventuelle børn til rette i huset.

Du vil få en kontaktperson fra fagpersonalet under opholdet på krisecentret. Din kontaktperson vil støtte dig i at komme ud af volden og ved samtaler give dig mulighed for at bearbejde den vold, du har været udsat for. Kontaktpersonen vil også hjælpe dig med at få overblik over din situation og give dig socialfaglig rådgivning/vejledning.

Hvis du har børn med på krisecentret har vi også et tilbud til dem. Krisecentrets kontaktperson tilbyder samtaler med børnene om, hvorfor de bor på krisecenter og deres trivsel under krisecenteropholdet. Krisecentrets kontaktperson tilbyder også støttende samtaler til mødrene om børnenes trivsel under krisecenteropholdet.

Huset Hjørring Krisecenter

Huset er et ældre hus, hyggeligt og hjemligt indrettet med en lille lukket have. Døren er altid låst. Hjørring Krisecenter er beliggende i Hjørring bymidte og kun få minutters gang fra offentlig transport, legepladser, bibliotek og indkøbscenter.

Under et ophold på Hjørring Krisecenter har du dit eget værelse med plads til dig og dine eventuelle børn. Du deler badeværelse og køkken samt opholdsrum med de øvrige beboere.

Huset fungerer som et bofællesskab og du bor sammen med kvinder, som er i samme livssituation, som dig.

Du skal betale for kost/vask for dig selv og dine børn, og krisecentrets husassistent sørger for at købe ind.